Design

Bjarke Ingels Designs an ‘Unzipped Wall’

July 12, 2016

He mimics a concrete brick through creating fiberglass frames and shaped aluminum profiles to design an open space area for the public to freely use as they please. From the exterior, the structure is extremely open and translucent due to the fiberglass brick frames and the gaps between the layered box forms. One of the walls has an undulating cliff created through the frames being pulled apart from each other creating a poetic curved form. From within, the space transforms into an opaque and small space due to the layering of the bricks flooding the space with ever-changing natural light of the seasons. It will be standing for a year and a half and currently by day houses a café and by night is used for many functions such as performance works by artist, writers and musicians.

big pavilion image c iwan baan 5small