Design

A Giant Sculptural Steel Labryinth

July 15, 2016

Well, this is one of the coolest mazes we've ever seen. Belgian studio Gijs Van Vaerenbergh, a collaborative team of Belgian architects and artists, has designed and constructed a massive labyrinth in the central square of a former coal mine in Genk, Belgium. The sculpture uses 186 tons of steel and consists of a kilometer maze of corridors with walls as high as 5 meters. "A series of Boolean transformations create spaces and perspectives that reinterpret the traditional Labyrinth is a sculptural installation that focuses on the experience of space," said the studio. "These Boolean transformations convert the walk through the labyrinth into a sequence of spatial and sculptural experiences," said Gijs Van Vaerenbergh. "At the same time, the cutouts function as 'frames' to the labyrinth. Seen from some certain perspectives, the cut-outs are fragmentary, whereas from other viewpoints the entire cut-out shape is unveiled."

via dezeen